TOIT: Kuninglik Kirju Peni

2 05 2011

Kuningliku pulmahulluse raames kirjutati-kõneldi ka sellest, millega külaliste kõhte rõõmustatakse. Muuhulgas räägiti ka Williami lapsepõlvelemmikust, millest siis erinevaid variatsioone liikvel on. Mingit varianti olla ka pulmas pakutud.
Proovisin järgi. Aluseks võtsin Postimehes ilmunud retsepti ja natuke mudisin seda.
500 gr võiküpsiseid
100 gr võid
300 gr kondenspiima
150 gr tumedat šokolaadi
150 gr kirsse
100  gr purustatud india pähkleid
Kaunistuseks 150 gr šokolaadi

Küpsised purustada, pähklid purustada, lisada kirsid.
Šokolaad sulatada (veevannil), lisada sulatatud või ja kondenspiim.
Saadud segule lisada kuivained. Vooderdada vormi servad. Segu vormimisele, hea kui raskus peale ja külma. Vähemalt 2-3 tunniks.
Kaunistuseks sulatada šokolaad ja osa riivida niisama peale. Muidugi võib ka martsipani peale rullida jne.
Tehtud-tehtud. Maitstud-maitstud.
Hästi magus. Ühe tükikese kaupa musta kohvi kõrvale.
Ja polnudki miski kuninglik erisus, oli rikkaliku šokolaadiga kirju koera tüüpi kook.
Williamil nagu igal teiselgi poisil, lihtne maitse.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: