TOIT: Vapianos oli oliivifestival

18 05 2011

Kahjuks sai see tore oliivide kummaradamine Vapianos pühapäeval otsa. Õnneks jõudsin enne lõppu maitsmas käia.
Minu küllaltki  kirglik suhe oliivide ja oliiviõliga algas alles pärsi naiseeas. Lapsepõlvest ma oliive ei mäleta. Teismeeast meenub üksik oliiv rongipuhveti seljankas. Ja siis muutus maailm ja riigikord ja minu ellu saabusid plekktopsides oliivid, klaaspurkides oliivid, täidetud oliivid, mustad oliivid, rohelised oliivid, pikliku doliivid, tünderjad oliivid. Ja saabus ka Eriti Neitsilik Esimene külmpressi õli ja kõik muud vähe igapäevasemad oliiviõlid. Isegi oliiviõlide baasil kreemid poetusid peeglilauale. Lühidalt: mina ja oliivid olime teineteist leidnud!
Vapiano oliivifestivalist. Pastad-pestod: kõik head. Oliive pakuti ka niisama ja erinevalt maitsestatud neitsiõlisid sai maitsta. Mõnus.
Üllatus ja maksimumpunktid lähevad aga sidruniõliga jäätisele.
Kopeerin siia ka Vapiano FB seinalt õpetuse:

——–
Koorene vanillijäätis aromaatse sidrunioliiviõli, riivitud sidrunikoore ja värske mündiga.
Vaja läheb:
1 pallike vaniljeplombiiri
3-4 supilusika täit esimese külmpressi oliiviõli
½ sidruni mahl ja riivitud koor
1-2 mündi lehte
Sega oliiviõli sidrunimahlaga. Võta parajalt suur jäätisepall, aseta väiksesse klaasi või magustoidukaussi. Kalla jäätisele 1-2 lusikatäit sidrunioliiviõli, riivi peale sidrunikoort ning kaunista jäätis paari mündilehega.
—–

Seda võib julgelt kodus ise proovida:)!

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: