FILM: THE WOLF OF WALL STREET (2013)

10 02 2014

Image

Tänavuste Kuldmehikeste jagamisel on esile tõstetud lood, mis pärinevad elust enesest. (Kapten Phillips, Philomena, 12 aastat orjana, Elujanu, Wall Streeti hunt). Eks ole õigus neil, kes on kinnitanud, et elu ise sünnitab kõige uskumatumaid lugusid. Ja samas…kõige elulisemaid. 
Wall Streeti hunt on tegelikult üks lõpmatult pikk film (ca 3 tundi), mis on kaadrist kaadrini täis raha, sügavat ahnet iha raha järgi ja kõike seda, mis suure rahaga kaasas käib – ohjeldamatul hulgal alkoholi, proste ja narkot. Seniks kuniks õhule ehitatu haitub. Või nagu muinasjutus – õiglus võidutseb, head võidavad ja halb saab karistatud. 
Tegelikus elus on lõpp veelgi ilusam. Peategelane kannab pisukese karistuse, puhastub ja saab kõrgetasemeliseks müügikoolitajaks – elu ise on hulga parem kirjanik kui mitu kunstilist kirjatsura. 
Minu jaoks olidki filmi kõrghetked Jordan Belfort’i (Leonardo DiCaprio) müügikõned. Neis on hoogsat reaalsusega näkku lajatamist, peaaegu religioosset raha kummardamist, eredat iha…ja veel kümneid pisidetaile, mis koos moodustavad nii paganama heas vormis käsu oma tuleviku vormimiseks – Müü! 
Nendest kõnedest lähtudes tahan ma tegelikult kuulata ehtsa Jordan Belfort’i müügikoolitust. Usun, et see oleks meeleolukas. Arvestades, et härra läheb asap maailmatuurile, ei tundu see isegi võimatu. Mees pole vähemalt taganenud oma uskumusest – kõik tuleb rahaks keerata. Ja seda ta oskab. 
Ma ei tea muidugi kui karismaatiline on tegelik Jordan Belfort, aga Leonardo DiCaprio mängitul on küllaga karismat. Ja muidugi on Leonardol ka näitlemisoskust. Kuldmehikese nominatsioon ka talle selle eest. Neljas kord juba. Ja karta on, et Leonardo suhtes senini kiuslik olnud Akadeemia ei ole ka tänavu lahkem. Kahjuks. 
Lisaks Leonardo nominatsioonile on filmil veel 4 nominatsiooni. Martin Scorsese võiks oma töö eest selle filmiilma tähtsaima kulla saada küll.
Hindan: 9/10

PS Käivitan tasapisi-otsapidi oma uut veebi hoogne.weebly.com, aga nn üleminekuperioodil duubeldan oma isiklikke mõtteid ka siin. 


Actions

Information

Leave a comment